Kurczak i kurka bardzo się lubią 😉 Proste, szybkie a niezwykle smaczne danie sezonowe. Bardzo polecam, kto jeszcze nie przyrządzał tak kurczaka niech spróbuje, a na pewno będzie do niego wracać!
Składniki:
250g makaronu penne
1 podwójny filet z kurczaka
2 małe cebulki
200g kurek
1 śmietanka 30%
gałązka świeżego tymianku
garść świeżo startego parmezanu
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Kurki dokładnie wypłukać z igieł i piasku w zimnej wodzie. Na rozgrzanej patelni obsmażyć pokrojonego niedużą kostkę kurczaka. Posolić.
Na drugiej patelni zrumienić cebulkę i dodać umyte kurki. Posolić i dodać sporo pieprzu. Dodać śmietankę. W osolonej wodzie ugotować makaron. Wykładać na talerz razem z mięsem, polewać sosem, posypać tartym parmezanem (ja o tym zapomniałam) i ozdobić tymiankiem.
Smacznego!