Maleńkie babeczki, takie na jeden kęs. Niesamowicie delikatne, wagi dodaje im chyba dopiero odrobina polewy białej czekolady na górze i serduszko. Takie od serca 🙂
Składniki
ciasto:
20 dkg cukru
10 dkg mąki pszennej
9 dkg maki ziemniaczanej
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
3 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:
2 tabliczki białej czekolady
gotowe ozdoby w kształcie serduszek (u mnie z masy cukrowej), cukrowe perełki
Jajka ubić z cukrem przy pomocy miksera. Dodawać stopniowo wymieszane mąki, proszek, kawę i delikatnie mieszać. Wyłożyć do foremek na mini babeczki i piec około 15 minut w temperaturze 180oC.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, smarować grubą warstwę na babeczkach i ozdabiać.
Smacznego!
Przepis dodaje do akcji: