Kruche ciasteczka z musem porzeczkowym

Proste, a wyjątkowo smaczne ciasteczka. Miłe, nie wymagające dużego zaangażowania świetnie ucieszą każdego, szczególnie po ciężkim dniu. Pomysł podejrzany na  stronie pokrojonedoprawione.sos.pl, chociaż kruche zrobiłam po swojemu 🙂

Ciasteczka z marmoladką

Składniki:
25 dag mąki
12 dag masła
6 dag cukru
2 żółtka
marmolada, dżem albo powidła

Sposób wykonania:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i odstawić na kilkanaście minut do lodówki. Rozwałkować, wycinać kółka szklanką a w każdym kółku odciskać dziurkę kieliszkiem. Do dziurki nakładać marmoladę – ja użyłam musu porzeczkowego z rumem. Można posypać ciasteczka cukrem. Piec ok. 15 minut w temperaturze 170OC.

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *