Biszkopt z letnimi owocami

Lekkie, puszyste ciasto na upalne dni. Bez kremów i dodatków. Tylko biszkopt i letnie owoce 🙂

Biszkopt:
5 jajek
10 łyżek cukru
5 łyżek mąki pszennej
5 łyżek mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki  proszku do pieczenia
szczypta soli

Dodatkowo:
garść malin
garść poziomek
garść czarnej porzeczki
dwie garście wydrylowanych wiśni

Sposób wykonania:
Białka z dodatkiem soli ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku oraz mąki wymieszane z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć do formy (blaszka 24×28 cm), na wierzch rozsypać owoce. Piec około 25 minut w temperaturze 180oC.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *