Filety z pieczarkami i zółtym serem

Dzisiejszy przepis, dostałam od Anity. Możliwe, że trochę go zmodyfikowałam, bo dostałam go przez telefon i oczywiście nie zapisywałam „bo przecież zapamiętam”  😉 Bardzo prosty i smaczny sposób na kurczaka. Świetnie smakuje podany na sałacie lodowej a jeśli chcecie doładować sobie kalorii to dorzućcie do tego frytki 😉

Filety z pieczarkami i zółtym serem

Składniki:
1/2 kg filetów z kurczaka
1/2 kg pieczarek
1 cebulka
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz, czosnek granulowany
kilka garści żółtego, tartego sera

Sposób wykonania:
Filety pokroić w nieduże kawałki i cieniutko rozbić.  Każdy przyprawić solą i pieprzem oraz posypać mocno czosnkiem granulowanym. Układać na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Pieczarki starte na tarce przesmażyć z drobno skrojoną cebulką i nakładać łyżką na kawałki filetów. Górę posmarować nie za dużą ilością majonezu, oraz obsypać żółtym serem.

Zapiekać 10-15 minut (w zależności od grubości mięsa) w temperaturze 200oC. Podawać natychmiast.

Smacznego! 

Filety z pieczarkami i zółtym serem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *