Crumble z rabarbarem

Szybki i całkiem smaczny łakoć  z orzeźwiającym rabarbarem.  Bez zagniatania, wałkowania. Wystarczy składniki przemieszać widelcem i gotowe.

Crumble z rabarbarem

 

Składniki:
20 dkg mąki
15dkg masła
10dkg cukru
cukier waniliowy

50 dkg rabarbaru
3 łyżki cukru

Sposób wykonania:
Rabarbar krótko przesmażyć z cukrem, następnie rozłożyć w foremce do zapiekania (może być do tarty). Mąkę i cukry wymieszać w misce i zalać rozpuszczonym, bardzo gorącym masłem jednocześnie mieszać widelcem, aż powstanie kruszonka. Kruszonkę posypać na rabarbar. Piec w temperaturze 190oC przez około 30- 40 minut, aż się ładnie zrumieni. Najlepiej smakuje prosto z foremki, ale można się kulturalnie podzielić 😉
Smacznego! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *