Pocałuj żabkę w łapkę

Nie widziałam ich na blogach, a na stołach też już wieki ich nie widuję, a szkoda. Moje co prawda łapek nie mają i nie zmienaiją się też w księcia, ale  chętnie zjedzą z Wami świąteczne śniadanie. Jak tu nie lubić takich żabek?

Żabki z jajek

Składniki:
jajka
odrobina majonezu
pieprz lub jałowiec
kawałek marchewki
drobno pokrojony szczypiorek

Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki. Z marchewki powykrawać uśmiechy. Jajka ponacinać i w nacięcia wkładać kawałki marchewki. Z pieprzu lub jałowca zrobić oczka. Małym pędzelkiem dokładnie posmarować żabki majonezem i obsypać szczypiorkiem.

Smacznego!

Żabki z jajek

Przepis jest moją propozycją do akcji Mirabelki:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *