Roladki z wędzonego boczku ze śliwką

Szybkie, smaczne imprezowe maleństwa, znane Wam pewnie nie od dziś. Ja nigdy wcześniej ich nie robiłam, może dlatego że z suszonymi śliwkami było mi nie po drodze, aż do tego roku. Pomysł podkradłam Agnieszce, która zaserwowała mi je jako dodatek do pysznego obiadu  🙂

Roladki z wędzonego boczku ze śliwką

Składniki:
boczek wędzony w plasterkach
suszone śliwki

Sposób wykonania:
Śliwki owijać plasterkami boczku, nabijać wykałaczką. Piec w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180oC, lub przesmażać kilka minut na patelni. Ja testowałam wersję patelniową, ale bardziej smakowała mi piekarnikowa.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *