Pięknie się upiekły, jeszcze lepiej pachniały i smakowały. W przedświątecznym zamieszaniu zniknęły tak szybko, że nie zdążyły się pojawić na blogu. Udało się je jednak „udokumentować” więc mogę je zaprezentować jako propozycję na poświąteczne spotkania 🙂
Składniki:
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
3/4 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
3 łyżeczki przyprawy korzennej
Otarta skórka z jednej pomarańczy
2 pomarańcze pokrojone w kostkę
Sposób wykonania:
Produkty suchy mieszać w jednym naczyniu, a mokre w drugim. Wszystko razem wymieszać (może być łyżką). Nakładać ciasto do formy na muffinki, wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180oC około 15 minut.
Smacznego!