Serduszka z ciasta na faworki

Jak smażymy, to na całego! Do pączków jeszcze po domowym faworku. Z racji walentynek, nie zaszkodzi żeby były w modnym ostatnio kształcie serduszek 🙂

Składniki:
3 szklanki mąki
2 jajka
3/4 kubeczka jogurtu
dwie łyżki spirytusu
szczypta soli

Sposób wykonania:
Zagnieść ciasto, pobić wałkiem i wstawić do lodówki na pół godziny. Cieniutko rozwałkować i wycinać serduszka. Smażyć w temperaturze 170oC, bez przykrycia aż się zarumienią. W połowie smażenia obracać patyczkiem na drugą stronę.

Smacznego!

PS Z podanych proporcji wyszedł mi duży talerz serduszek i ogromna miska tradycyjnych faworków :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *