Karkówka pieczona w kiszonej kapuście

Szybki obiad który prawie robi się sam. Wystarczy wrzucić wszystko do piekarnika i trochę poczekać.


Składniki:
300g kapusty kiszonej
2 duże marchewki
ziele angielskie
listki laurowe
pieprz
5 plastrów karkówki

Sposób wykonania:
Naczynie żaroodporne natrzeć olejem. Karkówkę przekroić na połówki, rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na dnie naczynia ułożyć połowę kapusty wymieszanej z potartą marchewką. Dodać przyprawy.
Ułożyć kolejną warstwę mięsa i kolejną warstwę kapusty z marchewką. Wstawić do rozgrzanego do 180oC piekarnika. Piec ok. 1,5h godziny. Podawać natychmiast. Ja podałam z ziemniaczanym puree.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *