Nadziewana pieczeń z indyka

Pomysł na smaczny, bardzo szybki obiad. Można też wykorzystać do kanapek na zimno. W obu wersjach będzie pysznie 🙂

 

Składniki:
1 duży filet z indyka
1 kiełbasa mocno podwędzana
sól
pieprz
majeranek
czosnek

Dodatkowo:
rękaw do pieczenia

Sposób wykonania:
Mięso umyć osuszyć, nożem zrobić dziurę wzdłuż i włożyć do niej całą kiełbasę. Natrzeć olejem, czosnkiem, obsypać przyprawami i włożyć na kilka godzin do lodówki. Włożyć do rękawa, piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 185oC, a potem przeciąć rękąw, odlać sos i piec jeczcze około 1/2 godziny .

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *