Lazurowy deser z Curacao (tylko dla dorosłych!)

Arbuzowe shoty, były urocze ale malutkie. Jeśli ktoś ma ochotę na większą porcję „deseru” to polecam Lazurowy deser z Curacao. Jednocześnie pragnę życzyć Wam Szczęśliwego Nowego Roku 🙂

 

Składniki na 1 porcję:
2 łyżeczki żelatyny
1/2  szklanki Curacao
cząstka pomarańczy

dodatkowo: wykałaczka, trójkąt wycięty z papieru

Sposób wykonania:
Żelatynę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody, a kiedy wystygnie wlać Curacao. Starannie wymieszać i przelać do szklanego pucharka. Wstawić do lodówki, aby stężało. Z cząstki pomarańczy, wykałaczki i papieru wykonać łódeczkę z żaglem i umieścić na zastygłej galaretce.

Smacznego!

Jeżeli macie jeszcze wątpliwości co do sylwestrowego menu, zapraszam do skorzystania z moich propozycji:



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *