Bajaderki

Wpis troszkę zaległy. Przyznam, że o nich troszkę zapomniałam. Miał się odnosić poświątecznych i posylwestrowych resztek, ale to w niczym nie przeszkadza, bo takich resztek zostaje nam przecież dużo przy różnych okazjach 😉
U mnie były to ostatnie, twardawe już pierniki, mielone orzechy, kokos, skostniałe resztki polew czekoladowych i pozbierane kawałki czekolady no i nie dokończona butelka rumu. Co z tego wyjdzie? Bajadarka! I to całkiem pyszna 😉

Bajaderki

Składniki:
3 szklanki zmielonych pierników
1 szklanka zmielonych orzechów
1 szklanka kokosu
ok. 1 szklanki różnych polew czekoladowych
kilka łyżek mielonego twarogu, lub gęstej śmietany
rum

Sposób wykonania:
Składniki wymieszać w malakserze. Możecie je dobrać według waszych upodobań a raczej zapasów, regulując konsystencję masy poprzez dodanie śmietany i alkoholu. Powinno mieć taką, by dało się nabierać łyżeczką i lepić kulki. Obtaczać w wiórkach z otartej czekolady, kokosie lub mielonych orzechach.

Smacznego! 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *