Ciasteczka fińskie

Podejrzane na blogu uigi.blox.pl. Fajne, szybkie proste i urocze. Jedyny minus, to że dżem który nałożyłam na środek w pierwszej partii wypłynął. W drugiej już wyglądało to lepiej, nie wiem dlaczego – może temperatura była nieco wyższa?

Ciasteczka fińskie

Składniki:
ciasto francuskie, (dżem – może lepsze będą powidła, albo konfitura? spróbuję następnym razem)

Ciasteczka fińskie

Sposób wykonania:
Ciasto pokroić w kwadraty, ponacinać rogi jak na zdjęciu i pozawijać. Na środku robić kleksy z dżemu. Piec w temperaturze 230oC, aż się zrumienią.
Studzić na kratce.

Ciasteczka fińskie

Smacznego!

Ciasteczka fińskie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *