Bałwanek z jajek

Uroczy bałwanek 🙂  Ozdobi każdy talerz z sylwestrowymi przekąskami. Pomysł znalazłam w internecie i za godzinę już miałam swojego 🙂 Zaprosicie go do siebie na imprezę?

Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
5 kulek pieprzu
marchewka
pietruszka zielona
patyk do szaszłyka

Sposób wykonania:
Patyk skrócić na wysokość 2 jajek ułożonych jedno na drugim.
1 jajko lekko ściąć od spodu, wbić patyk do szaszłyka, na górę nabić drugie jajko.
Z marchewki wyciąć dwa kółka (jedno mniejsze) i nabić na górne jajko.
Wyciąć też wąski trójkąt (na nos). Miejsca oczu, nosa, guziczków i miotły lekko nakłuć drugim patyczkiem i umieścić w nich pieprz, marchwkę i gałązkę pietruszki.

Do Siego roku 🙂


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *