Sakiewki z serem Camembert i żurawiną

Tym razem coś dla miłośników sera camembert i szybkich przekąsek z ciasta francuskiego.  Dzieląc krążek sera na mniejsze porcje odpieram wyrzut sumienia, że przekąska jest tłusta i ciężkostrawna 🙂 Takie pyszne, małe co nieco  jak znalazł do lampki dobrego wina 🙂

Sakiewki z serem Camembert i żurawiną

Składniki:
serek camembert
kilka łyżek żurawiny
opakowanie gotowego ciasta francuskiego


Sposób wykonania:

Ciasto pokroić na 6 części, a serek podzielić na 6 trójkątów. Układać serki na środku kawałów ciasta, dokładać żurawinę i zawijać sakiewki. Piec ok. 12 minut w temperaturze 220oC, aż sie zarumienią. Podawać natychmiast.

Smacznego!

Sakiewki z serem Camembert i żurawiną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *