Szybkie, łatwe, smaczne i śliczne! Doskonałe jako dodatek do porannej kawy.
Składniki:
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
1 jajko
1 szklanka kwaśnego mleka lub kefiru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka wiśni bez pestek
biała czekolada i wiórki czekoladowe do dekoracji
Sposób wykonania:
Masło roztopić i wystudzić. Składniki suche wymieszać w misce. Wystudzone masło, jajko, mleko ubić w osobnym naczyniu i dodać do mąki, wymieszać. Delikatnie wmieszać pokrojone wiśnie (można w całości). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 200oC około 15-20 minut. Dekorować rozgrzaną czekoladą.
Smacznego!