Ciasteczka gryczane z sezamem

Dziś wyjątkowe ciasteczka gryczane. Nawet jeśli za samą kaszą nie przepadacie, to ciasteczka na pewno Wam posmakują. Są pyszne i kruchutkie! Polecam 🙂

Składniki:
20 dkg mąki gryczanej
5 dkg mąki pszennej
ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej
10 dkg masła
1 jajko
4 łyżki miodu
1 łyżka śmietany
garść rodzynek

Dodatkowo:
1 czekolada
50g masła
odrobina sezamu

Sposób wykonania:
Wszystkie składniki wymieszać w malakserze. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha, lekko spłaszczać. Piec 15-20 minut w temperaturze 180oC. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło. Wymieszać. Ozdabiać ciasteczka i posypać ziarnami sezamu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *