Dziś wyjątkowe ciasteczka gryczane. Nawet jeśli za samą kaszą nie przepadacie, to ciasteczka na pewno Wam posmakują. Są pyszne i kruchutkie! Polecam 🙂
Składniki:
20 dkg mąki gryczanej
5 dkg mąki pszennej
ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej
10 dkg masła
1 jajko
4 łyżki miodu
1 łyżka śmietany
garść rodzynek
Dodatkowo:
1 czekolada
50g masła
odrobina sezamu
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki wymieszać w malakserze. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha, lekko spłaszczać. Piec 15-20 minut w temperaturze 180oC. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło. Wymieszać. Ozdabiać ciasteczka i posypać ziarnami sezamu.
Smacznego!