Zupa z kurek

Bardzo szybka i smaczna letnia zupa. Ma piękny kolor i pachnie lasem. Polecam na sobotni obiad 🙂

Składniki:
200g kurek
5 średnich ziemniaków
1 marchewka
3 szklanki bulionu drobiowego
kilka plastrów boczku
1 cebula
1/3 śmietanki kremówki
koperek świeży lub suszony, rozmaryn

zupa z kurek

Sposób wykonania:
Ziemniaki i marchewkę obrać pokroić w drobną kostkę. Zalać bulionem i zagotować. Na patelni podsmażyć drobno skrojony boczek z cebulką, dodać umyte kurki i całość dodać do zupy. Dolać śmietanę kremówkę. Podawać koniecznie opruszoną koperkiem, można dodać też rozmaryn.

Smacznego!

zupa z kurek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *