Sałatka parmeńska

Byliście już na urlopie? Tym którzy już o swoim zdążyli zapomnieć, i tym którzy nie mogą się go już doczekać proponuję lato na talerzu które chociaż na chwilę przeniesie Was w okolice basenu Morza Śródziemnego. Parmeńskie  smaki  w towarzystwie pomidorków koktajlowych,  rukoli i oliwek… można chcieć czegoś więcej?

Sałatka parmeńska

Składniki:
rukola
pomidorki koktajlowe
szynka parmeńska
czarne oliwki
parmezan
oliwa z oliwek, sok z cytryny
paluszki  grissini

Sposób wykonania:
Składniki poukładać warstwami na talerzu, skropić oliwą i cytryną, posypać tartym parmezanem, ozdobić paluszkami, podawać natychmiast.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *