Ciasto ucierane z rabarbarem

Bardzo proste i szybkie ciasto. W sam raz na okazje gdy brakuje czasu i sił, a coś by się zjadło Ciasto dobre na każdy sezon, ponieważ można dodawać dowolne owoce. Może tylko następnym razem upiekę w nieco większej blaszce – lubię kiedy takie ciasto jest niższe.

Ciasto ucierane z rabarbarem

Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1/3 szklanki śmietany
3 jajka
1/2 kostki margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia

30 dkg rabarbaru

Sposób wykonania:

Margarynę roztopić, wszystkie składniki wymieszać (najlepiej w malakserze). Ciasto rozłożyć na blaszce (21X21), na górze ułożyć pokrojony rabarbar. Piec około 40 minut w temperaturze 180oC.

Smacznego! 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *