Reklamować ich jakoś specjalnie nie trzeba, nazwa mówi sama za siebie. Bardzo dobra przegryzka zamiast chipsów. Przepis pochodzi z tej strony , minimalnie go zmodyfikowałam.
Składniki:
2 szklanki mąki
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka curry
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka musztardy
4 łyżki masła
15 dkg żółtego sera
niepełna szklanka mleka
dodatki: papryka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, kminek, mak
Sposób wykonania:
Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki, razem z serem wymieszać i zagnieść gęste ciasto. Następnie podzielić na tyle części ile chcemy zrobić smaków i rozwałkować posypując dodatkami. Kminek i mak najlepiej wgnieść w ciasto, bo inaczej odpada. Kroić w romby.
Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor(z termo obiegiem pieką się szybciej) ok 8-10 minut.
Smacznego!